piotr dmitruk napisał(a):Fajny pająk, ale nie spełnia warunku fanta w konkursie.
Masz jeszcze chwilkę, żeby to zmienić, żeby być fair w stosunku do Kolegów
piotr dmitruk napisał(a):Fajny pająk, ale nie spełnia warunku fanta w konkursie.
Masz jeszcze chwilkę, żeby to zmienić, żeby być fair w stosunku do Kolegów
Krzysiek Kowalik napisał(a):Nie doczytałem. Nie wiem co mi się ubzdurało, że może być jakikolwiek zwierzak...
Murek napisał(a):Ja bym też wywalił od razu te owalne elementy we wlotach do silników, stożki wlotowe (?)
Murek napisał(a):A zobacz jakie ładne zapadliska wokół stożków Cały ten przód silnika trzeba poprawić, ja bym wyfrezował stożki do zera, napchał silikonu do środka, zrobił formę do łopatek, następnie je odlał np w Distalu. A wnętrze wyczyścił ze starych łopatek (na wylot), zaszpachlował i wyszlifował. Stożki najlepiej zrobić z elementów ramki wtryskowej (tych pionowych, maja idealnie okrągły przekrój), wyoblił koniec i nawiercił otwór. Poszukaj jakiś rysunków na których możesz się wzorować albo pożycz model w 1-48 (Tamiya, Hobby Boss).
Murek napisał(a):ja bym wyfrezował stożki do zera, napchał silikonu do środka, zrobił formę do łopatek, następnie je odlał np w Distalu.
Murek napisał(a):Pierwsza sprawa: jeśli wyciąłeś plastik z wnęk to trzeba zrobić mały myk aby siłowniki składania podwozia miały się na czym oprzeć. Ja w swoim modelu dokleiłem po prostu po małym płaskowniczku z otworkiem i po sprawie (warto zerknąć na jakiś walkaround w necie).
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości