Na koniec niewiadoma...będą widoczne nity po washu? Okazało się, ze są

Z dodatków...dodałem z "pierwszego" konkursowego beefa tablisę przyrządów i fotel z pasami SBS oraz wydechy Quickboosta. Malowany farbami Gunze H66,H420 i H418.

Paweł84 napisał(a):Mnie też się podoba. Mam takiego prawie skończonego, leży w pudle nierozpakowany od czasów przeprowadzki 6 lat temu. Muszę go wreszcie wyciągnąć i dokończyć.
Na Twoim brakuje mi jeszcze jasnego kwadratu pod swastyką (widać go na kolorowym zdjęciu oryginału).
Damian 1973 napisał(a):Georgk , model jest dobrze pomalowany, z dobrymi odcieniami kolorów, ale po nałożeniu matowego lakieru staje się ciemniejszy. To normalne.
Zdjęcie nie jest oryginalne, w kolorze. Jest przekolorowany, nie można się kierować takimi zdjęciami.
Model bardzo mi się podoba.
W tej chwili buduję również 2 Bf109 E.
Jeśli jesteście zainteresowani, mogę również opublikować zdjęcia tutaj
Damian
mnak24 napisał(a):Fajnie Ci wyszedł, ale brakuje mi anteny linowej między kabiną a ogonem do pełni szczęścia
georgk napisał(a):Damian 1973 napisał(a):Georgk , model jest dobrze pomalowany, z dobrymi odcieniami kolorów, ale po nałożeniu matowego lakieru staje się ciemniejszy. To normalne.
Zdjęcie nie jest oryginalne, w kolorze. Jest przekolorowany, nie można się kierować takimi zdjęciami.
Model bardzo mi się podoba.
W tej chwili buduję również 2 Bf109 E.
Jeśli jesteście zainteresowani, mogę również opublikować zdjęcia tutaj
Damian
Nie, nie . To było wczesne malowanie 109e , użyto jasną wersję rlm 79
https://www.mojehobby.pl/szukaj.php?sea ... h_producer[2405588]=t
Damian 1973 napisał(a):model jest dobrze pomalowany, z dobrymi odcieniami kolorów, ale po nałożeniu matowego lakieru staje się ciemniejszy. To normalne.
marco2607 napisał(a):Pomimo dużej sympatii dla wykonawcy muszę przyznać rację dla georg , samolot znany i wystarczyło trochę poczytać na temat malowania pustynnego aby wyrobić sobie opinię. Teraz trzeba wziąć na klatę bo bronić nie ma czego. Sorki![]()
Mam nadzieję że będzie to pomocne dla innych wykonawcow tego malowania.
Murek napisał(a):Damian 1973 napisał(a):model jest dobrze pomalowany, z dobrymi odcieniami kolorów, ale po nałożeniu matowego lakieru staje się ciemniejszy. To normalne.
Od kiedy? Jest dokładnie odwrotnie.
Pafko napisał(a):Panowie...spokojnie
Pafko napisał(a):Zechce ktoś podkolorować te zdjęcia?
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Flinstone i 22 gości