Niemniej jak będę miał chwilę to przysiąde i napiszę co zrobiłem źle i co ewentualni następcy zrobić powinni lepiej.

Tak, to GS. Tylko ja mam jakiś inny, z Martoli, bez takiego ładnego pudełeczka.

KrisFX napisał(a):Wzorcowo Bartek, zadbałeś o wszystkie detale, cieszy oczy tak dopracowany model. Będą się mieli adepci StuGowi z czego uczyć .
O malowanie jakoś się nie boję. Znasz moje zdanie w temacie ...
Krzysiek
Ostatnio przeglądałem sobie trochę zdjęć StuGów końcowej produkcji /w szczególności tych Alkettowych/ i odnoszę wrażenie że był malowane wg jakiegoś z góry ustalonego schematu
Bartku rozumiem że Red Primer będzie widoczny jako jeden z 3 kolorów?
bartek72 napisał(a):Ciekawe jest natomiast to, że na dwóch Twoich zdjęciach (1 i 3) wygląda, jakby dookoła plamy była jaśniejsza obwódka. Pewnie to kwestia kolejności nakładania farb i przejścia (prześwitów) między nimi.
bartek72 napisał(a): W "biblii" Zimmermana jest jedno niewyraźne, ale za to bardzo kontrastowe zdjęcie przedstawiające układ (przynajmniej piaskowych) plam od prawej/tyłu/góry na późnym StuG-u. Postaram się to wykorzystać.
Ciekawe jest natomiast to, że na dwóch Twoich zdjęciach (1 i 3) wygląda, jakby dookoła plamy była jaśniejsza obwódka. Pewnie to kwestia kolejności nakładania farb i przejścia (prześwitów) między nimi.
Moze to byc spowodowane tym, ze najpierw malowano obrys plamy, a pozniej wypelnienie, przez co farby na obwodzie plamy jest wiecej, wiec sie dluzej sciera?
Powrót do StuGmania - StuG III G (StuH) - mini projekt grupowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość