może się komuś przyda, trochę tu widać
Bogdan Stanek napisał(a):Czy głębokość slotów nie jest określana procentowo w stosunku do szerokości skrzydła?, wtedy moja uwaga miałaby uzasadnienie oparte nie tylko na "kreskach"
Comek napisał(a):Element po którym poprowadziłeś niebieską linie jest czarny (cień?) Jak poprowadzisz po grani białego i czarnego koloru uzyskasz inny kąt
Bogdan Stanek napisał(a):Proszę podać numer Militarii z Czaplą, bo nie mam.
W podświadomości koncentrujesz się na Czapli! Jakaś trauma z dzieciństwa, kiedy sklejałeś model ZTS?Bogdan Stanek napisał(a):W oparciu o to co mam, narysowałem jak wyobraziłem sobie oszklenie Czapli w wersji ostatecznej.
Sparrow napisał(a):Bogdan Stanek napisał(a):Proszę podać numer Militarii z Czaplą, bo nie mam.W podświadomości koncentrujesz się na Czapli! Jakaś trauma z dzieciństwa, kiedy sklejałeś model ZTS?Bogdan Stanek napisał(a):W oparciu o to co mam, narysowałem jak wyobraziłem sobie oszklenie Czapli w wersji ostatecznej.![]()
Wracając do tematu: bardzo ciekawy wątek zbierający info o tym ciekawym samolocie, który miał być polskim Lysanderem.
Twoja koncepcja otwierania kabiny strzelca jest prawidłowa. Ale odchylenie pod takim maksymalnym kątem możliwe jest tylko na ziemi. W locie osłona generowałaby wielki opór. Do strzelania wystarczy odchylenie o kąt mniejszy o połowę.
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości