No to w końcu mam, bo akurat czekał kiedyś tam na półce w empiku i zdecydowanie po przekartkowaniu i zobaczeniu co i jak i w odniesieniu do przystępnej ceny został zakupiony.
Model zaczął zmieniać wygląd 2D na 3D - 03.10.2021 roku i po 445,5 godzinach klejenia przedstawia się jak poniżej.
Pierwotny wygląd miał być jak z opracowania, bez żadnych zmian,ale w pewnym momencie zdecydowałem, że coś tam dodam od siebie i zmienię również kilka pomysłów autora opracowania... opracowania, które zasadniczo jest dobrym opracowaniem, a jedyny można to nazwać jako błąd to za duże kolektory spalin, ale wystarczy usunąć środkowy element i będzie pasowało.
Jeżeli chodzi o druk to część elementów ma pomylony kolor na zasadzie, że kolor wnętrza jest nadrukowany na częściach zewnętrznych, ale te dwa kolory są bardzo podobne i specjalnie to nie razi... być może tak jest tylko w tym egzemplarzu.
Brakuje natomiast wewnętrznych ramek kopułek strzelców, ale taki był chyba po prostu zamysł autora.
No właśnie wytłoczenie tych 3 kopułek to było spore wyzwanie, ale są.
Jeżeli chodzi o samą bryłę kadłuba to według mnie powinna ona być w wersji tzw. skrzynkowej na wręgach boków, góry i spodu,bo to jest spory kadłub, który przy sklejaniu będzie wielokrotnie chwytany, a także będzie utrzymywał spore skrzydła i podwozie, którego mocowanie powinno być solidne w kadłubie, ale ja po prostu we własnym zakresie wykonałem dodatkowe wzmocnienia, a przy okazji odciąłem spore fragmenty wewnętrznego kartonowego poszycia, które mi posłużyły jak zapas koloru do wykonania waloryzacji części.
Model tradycyjnie klejony z jednego egzemplarza, tymi samymi klejami co zawsze :magic, budaś, jakiś cyjanoglut, model lakierowany z buteleczek błyskiem i matem Humbrola, pędzelkiem szkolnym nr 1 i nr 2

Te wszystkie wzmocnienia zewnętrzne na modelu w opracowaniu to milimetrowe paski o różnych długościach, które miały być przyklejone na płask - jak widać ja to całkowicie zmieniłem nie mówiąc już o dodaniu różnych innych elementów wykonanych we własnym zakresie.