Krzysiek Kowalik napisał(a):To może jakiś konkurs z okazji 15ki 
Do modelarstwa wróciłem właśnie pięć lat temu przy okazji konkursu na dziesięciolecie.
Z Foką z bocznym nr 10... Ale ten czas leci.
Konkurs okrągłourodzinowy to moim zdaniem dobry pomysł (po konkursie ukraińskim). Jest tylko mały problem.
Kiedy przymierzałem się do bannera urodzinowego zacząłem szukać "piętnastek", które można by - tak, jak w przypadku X-lecia - w banner wrzucić. I wyszło mi, że jest tego niewiele.
Poza kilkoma lotniczymi, jak Spitfire Mk.XV, F-15, MiG-15, I-15, X-15 znalazłem jeszcze belgijską tankietkę T-15 i to mniej więcej wszystko. Również pojazdy/samoloty/inne z numerem kodowym/oznaczeniem "15"/"XV" to rzadkość.
Więc temat konkursu nie mógłby być chyba ograniczony do "15", ale musiałby być jakoś poszerzony. Może egzemplarze z życzeniami (urodzinowymi), napisami fundacyjnymi, upamiętnieniem towarzysza broni, dziewczyny, żony?
Ale to tak tylko na marginesie urodzin...
Rafal napisał(a):A ktoś jeszcze pamięta dlaczego powstało to forum? I która to inkarnacja?
W tym wcieleniu od tego się zaczęło
viewtopic.php?f=6&t=16
Pamiętam prawie jak dziś ten dzień

. Nawet miałem w tym dniu pierwszy wątek warsztatowy (niedokończony niestety) -
https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=53.
No niestety. Jeszcze z jakiś rok temu można było na ŚP. sPWM'a wejść.
Ale po bardzo niskiej aktywności w ostatnich latach widać było, że ten smutny dzień zejścia forum jest coraz bliżej...
Jarek