Jak to ktoś powiedział: jak się nas zbierze "kupa" to można spróbować bo w pojedynkę za dużo się nie podziała...
Daniel-Martola napisał(a):Modeli, akcesorii, kalkomanii itd - obawiam się że to już będą grubo powyżej 100 tys a może i 2 razy tyle. Więc nawet jak pospolite ruszenie to i tak praca na lata... Chyba z motyką na słońce się porwać chcecie
pozdr
Nie wszystko by się opisało od razu- to fakt. Na początek na pewno by poszły najbardziej popularne modele i dodatki, a z czasem dorzucało by się nowe (jak również stare, trudno już dostępne lub mało znane w Polsce) zestawy. Coś podobnego już funkcjonuje:
http://modelingmadness.com/kitpreviews/kitpreviews.htmCo prawda same modele bez dodatków ale to szczegół

Zresztą większych forów modelarskich jest kilka- nie tylko nowy i stary PWM, do tego dochodzą fora zagraniczne (głównie myślę tu o Czeskich) więc taką stronkę miałby kto tworzyć. Kiedyś niewykonalnym można było nazwać zebranie wszystkich "niepolskich" maszyn na których latali Polacy (fakt, jest ich mniej niż modeli tyle, że tam troszkę trudniej o materiały) ale Pawłowi Wymysłowskiemu z pomocą udało mu się co nieco naskrobać... Robota- ciężka ale warta zachodu. Moim zdaniem dobry choć niełatwy w realizacji pomysł. Mnie samemu po bojach na temat info o P-51 B/C w 1:72 korciło założyć zbiorczy wątek na jego temat na forum- istniał podobny na witrynie starego PWM, wystarczyłoby tylko zaktualizować o nowsze modele i dodatki ale z uwagi na pracę magisterską jestem "mało czasowy". Podpisuje się pod pomysłem ręcami i nogami