choć to forum przeglądam dosyć regularnie to od długiego czasu nie uzewnętrzniałem się specjalnie. Znajome twarze i nicki oraz świetna zabawa jaką tu uskuteczniacie zmotywowało mnie jednak do tego aby spróbować podkręcić nieco tempo prac jednego z moich warsztatów.
Chciałbym potowarzyszyć Wam składając miniaturę samolotu który był ukoronowaniem przemyśleń strategów amerykańskiej marynarki wojennej.
F-14A Tomcat, z Academy w skali 1:72 to jeden z tych zestawów do którego oczy się same śmieją a części w nim same sklejają

Zanim się jednak rozpędzę wrzucę kilka zdjęć zgodnie z regulaminem i poczekam na Waszą reakcję bo swoją przygodę mogę rozpocząć od czerwonej kartki

Regulamin konkursu Zimna wojna napisał(a):(...)W konkursie mogą być zgłaszane modele, których budowa jest rozpoczęta w nieznacznym stopniu. Przyjmujemy zasadę domniemanej akceptacji wszystkich startujących modeli pod warunkiem, że w ciągu 5 dni od założenia wątku z budową zaczętego modelu, pod adresem autora danej pracy nie zostanie zgłoszony protest przez co najmniej trzech innych startujących. Po upływie 5 dni przyjmujemy milczącą akceptację takiego modelu przez wszystkich uczestników zabawy. Protest mogą zgłosić wyłącznie Ci uczestnicy konkursu, którzy prowadzą już wątek warsztatowy w ramach konkursu.(...)

Jak niżej widać, kilka części jest już wyciętych, sklejonych, pomalowanych i okalkowanych.

Tutaj zbliżenie na to co zostało już popełnione.

Oczekując na Wasz werdykt przesyłam pozdrowienia!